Lerin/Hystad ger konsert.

Välkomna till en kväll med konst och musik av Lerin/Hystad!

Duon Lerin/Hystad består av Simon Torssell Lerin och Bettina Hvidevold Hystad. De har sedan 2010 arbetat tillsammans i ett gränsland mellan bildkonst och experimentell musik. Genom olika projekt utforskar de interferenser mellan ljud, musik, video och teckning. I ”Elektronisk Flora” använder de sig av sensorer för att fånga biorytmer från växter som de sedan använder för att skapa musik genom att sända växternas elektroniska signaler genom modulära synthar samt för att kontrollera video.

Duon har deltagit i flera separat och grupputställningar i Sverige, Norge, Kina och Japan. Och har genomfört ett flertal turnéer i Europa, Kina och Japan. Lerin/Hystad är också aktiva improvisations musiker och har bl a samarbetat med Damo Suzuki, Keiji Haino, Omar Rodriguez Lopez och The Boredoms.

På Kolonin kommer Lerin/Hystad bjuda på en improviserad audio-visuell konsert med växter, modulära synthar, gitarrer och video.

http://www.lerinhystad.com/

https://lerinhystad.bandcamp.com/

https://www.facebook.com/lerinhystad/

https://www.instagram.com/lerinhystad/

Kolonin genomför under februari projektet Antropocen – berättelser från människans tidsålder, med konst, musik och föreläsningar på temat. För aktuellt program, se koloninarvika.se eller Kolonins facebooksida. 

Antropocen – berättelser från människan tidsålder genomförs med stöd av Region Värmland. 

Frivillgt inträde till naturskyddsförening.