Zara Zetterquist

She Crawls

Fönstergalleriet

18 augusti – 30 september 

Vernissage 18 Augusti 17:00-19:00 

Under hela mitt liv har jag levt med ormfobi , trots detta eller pga har jag alltid avbildat ormar nästan maniskt  i alla mina verk. Varje gång jag skall göra något nytt tänker jag- ok nu skall det bli något utan orm men sen känns det ändå inte klart förens en orm finns med. 

Ormens betydelse för mig har gått från fara till kraft och oräddhet, den står för allt jag inte riktigt kan greppa men lockas av, det otämjda, det kraftfulla. Ormen är även en av världshistoriens mest använda symboler. Genom årtusendena har kulturer och religioner använt ormen som symbol, men med mycket varierande betydelse, allt från död och domedag till frihet och fruktbarhet.

Ormen har i alla tider både skrämt och fascinerat oss och detta kraftfulla djur är otvivelaktigt en av de äldsta och mest utbredda mytologiska symbolerna. 

 Den här utställningen i Kolonins fönstergalleri blir en hommage till min eviga inspirationskälla , ormen; tack för att du finns men låt oss hålla avstånd tack! 

Zara Zetterquist bor och arbetar i Arvika Hon är utbildad i skulptur på Idun Lovèn och tog sin examen i Fri konst från Akademin Valand 2015. Hon arbetar främst med måleri och skulptur och utforskar genom sitt konstnärskap naturens mytologiska och mystiska aspekter.

I Zetterquist verk skildras skogarnas mörker som förtrollad och besjälad och vi möter en bildvärld inspirerad av både natur och växtlighet, folktro och fobier.

I motiven möts mörker, vargar, ormar, skog, eld, vatten och kvinnor som lever och verkar i skogens djupaste vrår. 

Varmt Välkomna!