INNAN LUFTEN GÅR UR / MYCELET

Utställning / Fönstergalleriet
Installation, ljudverk, fotografi, objekt, (abjekt), funnet och upphittat
(Utställningen i fönstergalleriet pågår från och med 7 Oktober till den 18 November)

Workshop
I mån av plats – vernissagedagen 7/10 kl 12:00 – 15:00

Innan luften går ur möter Kolonin, Dragsjöberg möter Arvika. Mycelet möter Internet.

Platsen, Skogen, Dragsjöberg, runt vår kända mark – överallt omkring oss finns Mycelet. Ett nätverk som kan tyckas lika utbrett som internet. Svampar kan både upplevas fascinerande och skrämmande. Vissa fenomen som man förr inte kunde förklara kan ha bidragit till en olycksbådande bild av svampar. I dagens strida ström av intryck försöker vi hålla oss ”jordnära” och i det här fallet trycka oss ändå ner i mycelet.

Den som besöker oss på öppningsdagen utlovas häxstämning galore, brygder att dö av eller färga med, fluorescerande natur och en samling tickor som inte vet sin plats. Förresten hur låter svamp? Det kanske du också kan få veta.

Innan luften går ur är en konst- och kulturförening som huvudsakligen drivs av Sabina Ostermark, Emil Jessen, Oscar Carlsson & Therése Olsson. Innan luften går ur arbetar med samtidskonst och platsspecifika verk på landsbygden. Vi bjuder årligen in konstnärer till att medverka i ett publikt arrangemang i skogen i och utanför Dragsjöbergs gamla skola i Hagfors.