Lina Sofia Lundin

Uprooted tree-mother I hear your heartbeat

Vernissage fredag 14 juni kl 17.00

Välkomna på vernissage med Lina Sofia Lundin fredag 14 juni kl 17.00. Utställningen finns i fönstergalleriet 8 juni – 20 juli.

Rötter som släppt från marken och blottats i vinden. En öppning i jorden. Den mörka myllan. Mykorrhizan. Ur håligheter utspelar sig ett skådespel av nyanser. Jord, sand, förmultnat växtmaterial.  Och den omgivande bladmossan. Jag lägger mig ner en stund.

Lina Sofia Lundin, f. 1984, är baserad i Falun och arbetar i gränslandet mellan konst, hantverk och pedagogik. I utställningen visar hon arbeten sprungna ur olika metoder att undersöka färg och fibrer. En experimentell färgning som undersöker tid och plats i relation till fiberns yta och det mer medvetna sättet att läsa och tolka en plats och situation med färgämnen från växter och jordar i omgivningen. Lundin arbetar ofta med metoder knutna till naturen och det lokala kretsloppet. Hon projektleder även ett arbete med att lyfta den inhemska ullproduktionen med stort fokus på att stärka den första delen i värdekedjan som handlar om insamling, sortering och klassning av ullråvaran.

Utställningen är del av Kolonins projekt Habitat, där vi genom olika konstnärliga uttryck och möten vill bearbeta existentiella frågor kring mänsklighetens och andra livsformers överlevnad. Projektet genomförs med stöd från Kulturrådet och Region Värmland.