LIVEMÅLERI #2 / Hertha Hanson

Välkomna på live-måleri på Kolonin 18 mars!

Torsdagen den 18 mars målar jag live på Kolonin i Arvika. Målningen påbörjas mitt på dagen och pågår hela eftermiddagen fram till en eventuell slutpunkt nås. Det är den andra i en pågående serie av live-målningar där jag vill lyfta fram det som leder fram till den färdiga målningen. Som konstnär är jag mycket mer intresserad av ofärdiga, pågående målningar än de färdiga verken. Det är när jag kan förändra och bygga målningen som den är viktig för mig. Därför vill jag nu dela med mig av själva målandet. Jag vill lyfta fram kreativiteten som mänsklig egenskap. Att vi kan skapa nytt av det som är. Om vi vågar kliva ut i det som ännu inte finns. Om vi vågar lita på att det som kommer från oss har ett värde.Den första live-målningen utfördes på Lidköpings konsthall tidigare i vår. Den andra sker här på Kolonin 18 mars. Under sommaren kommer ytterligare två live-målerier visas på Alma Löv i Östra Ämtervik. 


Konstnär Hertha Hanson, född 1980 i Lund, bor och har ateljé sedan sex år i Karlstad. Hon är utbildad vi Konsthögskolan i Malmö och representerad av Anna Bohman Gallery i Stockholm. Hennes måleri har bl. a visats på Lunds konsthall, Kristinehamns konstmuseum, Malmö konstmuseum, Rackstadmuseet och Luleå Konsthall.Välkomna att gå förbi Kolonin torsdagen den 18 mars. Självklart följer vi smittskyddsrestriktioner och samlas inte i större grupper framför fönstret. 

Utställningen arrangeras tillsammans med Konstfrämjandet Värmland.

Finissage för Live-måleriet

Film-release fredagen den 16 april kl 17.00! 
6 HOURS LIVE-PAINTING EN FILM AV LIN DE MOL


Den 18e Mars i år, 2021, målade Hertha Hanson live i Kolonins fönster under sex timmar. Från början till slut filmade Lin de Mol processen. Och nu har det blivit en 8 minuters film som har release online på Kolonin fredagen den 15 april!
I filmen får du följa målningen växa fram, bilar köra förbi och förbipasserande stanna till. Ljuden från platsen växer samman med den långsamma processen. Filmen hittar en egen rytm som speglar målningen, som speglar Kyrkogatan i Arvika en vanlig torsdag eftermiddag.Du är bjuden på filmpremiär och finissage. Fredag 16 april kl 17.00
https://youtu.be/2fS86PnMcdo


Konstfrämjandet Värmland