Gästarbetsplats på Kolonin

Är du konstnär i Värmland och behöver en arbetsplats under en period? Nu erbjuder Kolonin en gästarbetsplats för konstnärer under valda perioder 2022. 

Hur funkar det?
Under en överenskommen period får du en gästarbetsplats på Kolonin. Kolonin är en konstnärsdriven plattform i centrala Arvika där sex konstnärer arbetar. I arbetsplatsen ingår ett arbetsbord med förvaring, tillgång till resten av lokalen, internet, kaffe och framför allt kontakt med andra konstnärer. På Kolonin arbetar även två projektledare inom projekt Nybygge som kan handleda i t ex idéutveckling eller projektansökningar. Gästarbetsplatsen är behovsstyrd och det är du som konstnär som föreslår när du vill komma hit och hur länge. Det kan till exempel handla om att du behöver en stor golvyta för produktion av ett verk under några veckor, eller att du behöver komma hemifrån och träffa andra konstnärer en dag i veckan. 

Hur söker jag?
Skriv ett mail till koloninarvika@gmail.com och ange dina behov och önskad period under 2022. Vi fattar beslut löpande under året och utifrån dina behov och vad som i övrigt händer i lokalerna kommer vi sedan överens om praktiska arrangemang. Du som söker ska vara professionell konstnär verksam i Värmland. Förtur kan komma att ges till nyutexaminerade eller nyinflyttade konstnärer i behov av ett nätverk och sammanhang. 

Gästarbetsplatsen är en del av Projekt Nybygge, ett regionalt utvecklingsprojekt finansierat av Kulturrådet.