ZOO – wilmas i arvika 30 nov

Zoo [ID]https://www.facebook.com/zooindonesia/
Vart ska vi börja? Bandet startade som ett punkband 205 men har sedan ett par år utvecklats till att vara ett av de intressantaste konceptbanden som är aktiva just nu.

Bandet har nu tagit formen av ett konstprojekt som ska sträcka sig fram till och med år 2025. Varje album representerar en aspekt av civilisation.Prasasti (2012) – SpråkSamasthamarta (2015) – ArkitekturKhawagaka (2018) – ReligionFramtida album kommer att behandla aspekter som teknologi, migration, ekonomi mm. Vi kommer att bjudas på en experimentell rock med inslag av slagverk, traditionella indonesiska instrument och mycket annat. Det är med stor stolthet vi kan ge er ZOO!

Så Välkommen på en kväll att uppleva

läs mer>>

L.T. FISK


Spelar på Linnéa Carlsson Vernissage 15 juni ca kl 14.00

Johan Andersson, mer känd som LT Fisk, är sångskrivare och bor i Arlöv. Hans fjärde skiva Jag är din mamma kom 2018. Värmlands Folkblad skriver om hans musik: ”Ett favoritalbum i år om du har tålamod och ett öppet hjärta. Mitt emellan pop, jazz, indie och poesi.”

https://open.spotify.com

VÄLKOMMEN

Poesi på Kolonin

Välkommen den 16 maj kl 18.00, en kväll med poesi och musik på Kolonin.


Linus Gårdfeldts nya diktbok Den råttan (Albert Bonniers Förlag) utkom i februari och väckte starka reaktioner. Själv beskriver han boken som ”en humoristisk och självironisk uppgörelse med poesin och samtiden och det egna jaget”.


Även Sara Falkstad, Arvika, läser dikter under kvällen. Lisa Lyckborn och Julie Shipp spelar blues-lounge. Arrangeras i samarbete med Konstfrämjandet Värmland.


Fri entré. Fika finns!

Läs mer >>Trädkramarna

en föreställning om miljökamp, demokrati och vår stund på jorden.

Torsdag 9 maj kl 18.30

Trädkramarna är en berättelse om vad vi gör av vår stund på jorden. Det är en historia om vad som styr vårt samhälle och om människor som går samman för att protestera mot miljöförstöring.

För drygt 30 år sedan genomfördes en av de största miljöprotesterna i Sveriges historia när en ny motorväg skulle byggas längs med västkusten. Den blev kallad trädkramaraktionerna. I dag vet vi att klimatfrågan är en ödesfråga och att de frågor trädkramarna ställde då är lika relevanta idag.

Om 30 år är det 2050. Vilken värld har vi då?

Läs mer>>

KUUNATIC (JP)+ support tba

1 JUNI 2019 Wilmas i Arvika

KUUNATIC (JP)https://kuunatic.bandcamp.comhttps://youtu.be/s-gB7KREg-4
Förbered dig på en resa in i det okända. Låt dig ledas ut i ett okänt ljudlandskap.Från Tokyo kommer trion KUUNATIC som på sin Europaturné gör en spelning i Arvika. Bandet består av tre japanska kvinnor med olika bakgrunder inom musik som tillsammans skapar en ljudvärld där de blandar traditionell japansk musik, progressiv rock, psykedelisk rock, dub, skräckfilmsmusik mm.Med primitiva trummor, pulserande baslinjer och atmosfärisk synt toppat med 3 japanska röster får vi uppleva något utöver det vanliga.Detta vill du inte missa!
Support – tba
Arvika musikpub ”Wilmas”Lördag 1 juniWilmas öppnar 15.00Evenemanget startar 21.00
Entré – 100SEK Kort – Cash – SwishÅldersgräns 18 år

NO RACISM – NO SEXISM – NO HOMOPHOBIA – NO VIOLENCE
KM30
I samarbete medStällwerketHårdrock mot rasismStudiefrämjandet Musik Örebro/VärmlandBe True ClothingMaryLou TattooOfog och Motvals
——————————(English)
Kolonin and Klubb Motvals proudly presents:
KUUNATIC (JP)+ support tba
KUUNATIC (JP)https://kuunatic.bandcamp.comhttps://youtu.be/s-gB7KREg-4
Prepare yourself for a journey into the unknown. Let yourself enter an unknown soundscape.KUUNATIC from Tokyo plays in Arvika on their European tour. Sometimes harmonic, sometimes chaotic, KUUNATIC blends tribal and oriental sounds into psych/progressive/dub/latin/metal music to express their outlandish world. Topped by three female vocals, their music makes listeners trip into their ritual translunary land.Don’t miss this!
Support – tba
Arvika´s musicpub ”Wilmas”Saturday 1st JuneWilmas open at 3.00 pmEvent starts at 9.00 pm
Entré – 100SEKCreditcard – Cash – SwishAge limit 18 years old
NO RACISM – NO SEXISM – NO HOMOPHOBIA – NO VIOLENCE
KM30
I cooperation withStällwerketHårdrock mot rasismStudiefrämjandet Musik Örebro/VärmlandBe True ClothingMaryLou TattooOfog och Motvals

Läs mer>>

KLIMAT LAN

Kolonin i Arvika bjuder in dig att delta i Klimat-LAN lördagen 16 februari kl 12.00 till söndagen 17 februari kl 12.00.

Klimat-LAN:et ingår i Kolonins projekt ”Antropocen – berättelser från människans tidsålder” som pågår under februari 2019.

I ”Antropocen – berättelser från människans tidsålder” vill vi låta olika konstnärliga och vetenskapliga praktiker sätta ljus på de komplexa globala samband som utgör människans relation med jorden. Genom samtal, djupdykningar och kontaktskapande vill vi göra berättelsen om människans tidsålder till en delad erfarenhet – i vårt samhälle, i våra kroppar, i våra huvuden. Hur vill du berätta berättelsen om människans tidsålder? Hur ska vi förvalta vårt ansvar härnäst?”

Läs mer>>