Christina Ekelund Erik Torstensson vernissage, perfomance, samtal.

We don’t measure – nornorna redux, the space tour.

Om vi fäster fibrer mellan jorden och centrum av vintergatan skulle, givet tillräckligt lång tid, en tråd spinnas genom vårt solsystems, och för all del, jordens egen, rotation.Den tråden skulle bli ungefär ungefär 28 000 ljusår lång.Men vi har inte tid att vänta och vi är inte de som mäter.I det nordiska mytologin symboliseras människans tid på jorden genom en tråd. Den hanteras av de tre nornorna, som delar på uppgifterna att spinna, mäta och tillslut, klippa av tråden.Men vi är bara två och inte de som mäter.Enligt den moderna astrofysiken verkar det finnas spår från tidigare universum i form av minnen av svarta hål. Kan vi skapa konsthantverk som överlever även nästa BigBang?

Performance pågår i fönstergalleriet kl 13.00 – 15.00
Konstmöte mellan konstnärerna och publiken, modererat av textilkonstnären Åsa Norman kl 15.30

Läs mer>>

Dream big, sleep tight

Annie Jonasson

12 september 2021 – 2 oktober 2021

Om vi backar bakåt igen, till slutet av 1800-talet, finner vi Karolina Olsson till sängs på Oknö, utanför Mönsterås. Hon sägs ligga där i 32 år, i någon slags oförklarlig dvala. På två glas mjölk om dagen klarar hon sig för att 1908 vakna upp utan bestående men. Hon kallas Soverskan på Oknö och folk reser ut till ön för att se henne.
I installation Dream big sleep tight återfinner vi mjölkglasen. Här riktade mot det ögonpar som sträcker sig uppåt, bakom den sovandes ansikte. Tungtäcket är på plats. Räcker det för att drömsömnen ska infinna sig, trots den publika sovplatsen?’

Läs mer >>

Johanna de Verdier

23 augusti 2021-6 september 2021

Upphittad livsform

”På en tunn, taggig gren har rep och plast från förbipasserade båtar samlats, trasslats samman till en klump som ser alldeles för tung ut för den smala grenen. Utan att helt bryta samman klumpen går det inte att veta vad som är i mitten, vad det är som började den brokiga hopsamlingen. Det finns ett begrep inom mikrobiologin – ”plastisphere” – ett mikrobiellt, plastbaserat samhälle…”

Läs mer >>

Burned Out / Marcus Wallström

14 Augusti – 21 augusti 2021

Vi bjuder in till fönstervernissage på lördag den 14 augusti kl 14.00, det blir smörgåstårta, kaffe och konstnärssamtal. 

Sommaren 2020 vid min mors torp i Hälsingland grävde jag upp rötter. Under arbetet kändes det som att jag exponerade mina egna rötter och i huvudet avlöste tankarna och frågorna varandra. Rötterna har sedan omformats, förflyttats, installerats och tecknats i omgångar.

Läs mer>>

24 April 2021- 26 Maj 2021

”Jag lyssnar på sånger, när jag sitter i mitt rum i huset där vi bor. Sångarna sjunger om en himmel, att den finns, och att dit ska vi en dag när allt detta är över. Jag vet inte vad det betyder eller varför vi ska dit, men sångerna är mina vänner. Och jag lyssnar på dem medan jag gör, och om jag var ledsen innan tror jag inte att jag är det när jag sitter där. Och när jag reser mig upp från stolen där jag sitter, för att gå nerför trappan och dricka kaffe, tänker jag attdet finns nog en himmel. Och att det är bra.”

Läs mer>>