Alternativet i Rackstad Nyby, Arvika, Lördag 27 augusti från 14:00
Kolonin och Koloni bjuder in till en minifestival nära bruset av Viksälven i Rackstad, på en plats kallad Alternativet. En plats där det oväntade och väntade kan hända, där tystnaden möter det brötiga, där vatten blir eld.
Livemusik, dans, performance, mat, dryck & fest.
I bruset av augustinatten är Du bjuden att uppleva ljud och musik. Ta med tältet och jobba med myggen, njut av trevligt sällskap vid lägerelden. Sov intill sommarens sista suck, hör bruset efter nattens svettigaste dans.
Biljetter släpps via Tickster till en kostnad av 300kr.
(Vi har ett begränsat antal biljetter så håll koll när 100 biljetterna släpps.)
Cykelavstånd så bor du arvika tag och trampa hi! Camping finns givetvis på platsen för alla som vill. Tänkvärt är att vi begränsat att finns antal biljetter.
Fredrick Berntsson / Drevkollektivet / Fred White HQ
070-653 57 70
https://maps.app.goo.gl/PfjjK4j3gtJqU8df8?g_st=ic
Kolonin möter Koloni på Alternativet!
Kolonin är en självorganiserad konstnärsplattform som vill verka för ett mångsidigt konst- och kulturliv i Arvika med omnejd. Kolonin är en grupp konstnärer som bor i eller omkring Arvika i Värmland, och som organiserar lokala konstprojekt. Vår avsikt är att bidra till en inspirerande kulturell miljö, för de som bor i Arvika och för oss själva att leva och verka i Kolonin vill skapa möten och platser för olika kulturformer såsom samtidskonst, musik, litteratur, teater, performance mm och främja gränsöverskridande verksamhet och konstnärliga processer.
Kolonin i Arvika samarbetar i minifestivalen Bruset med Koloni som är en ambulerande kulturarrangör med bas i Göteborg men som också driver projekt, samarbeten och arrangemang på olika platser runt om i Norden.
Med den konstnärliga ledaren Christian Pallin vid rodret har Koloni presenterat nyskapande och unika artister från hela världen. Den konstnärliga intentionen är att blanda olika typer av musikformer och kulturyttringar för en publik som är mätt på det självklara och öppen för det oväntade. En viktig del av Kolonis livsnerv är också att i samarbete med andra arrangörer i landet boka turnéer med internationella akter.
Platsen för minifestivalen Bruset är Alternativet, en plats i utkanten av Arvika som enbart kan skapas på landsbygden. Ett personligt skapad rum och plats för fantastiska upplevelser i sommarnatten.
länkar:
https://www.facebook.com/koloni.gbg
https://www.facebook.com/kolonin/
LINE UP
TELEPATHS (SWE)
TELEPATHS is a band from Gothenburg Sweden, consisting of 3 subtle city cowboys – Hanna Gödl, Sheik Anorak and Vida Vojić – riding the waves of musical telepathy since spring 2021. TELEPATHS resurrect a collective – rock/psychedelic/no wave – past, playing unexpected ghost rock that dreams of a future beyond the limits of pre-existing forms. Groovy, sexy, mystical, fun – what more ya want? You don’t need to get it, all you need is to join the ride > where tha wind blows >>>
Instagram: https://www.instagram.com/wearetelepaths
Facebook: https://www.facebook.com/wearetelepaths
Bandcamp: https://telepathsss.bandcamp.com/
En livestream pelning från Berlin 2021: https://www.youtube.com/watch?v=W9rh8IRYdwg
Se lite mer videos här: https://www.facebook.com/wearetelepaths/videos/
Håla Duett (FRA/SE)
Håla Duett (uttalas ”hhola duet”) är en duo som består av trummisen Yann Joussein (medgrundare av Collectif Coax i Paris) och gitarristen Sheik Anorak (grundare av Gaffer Records i Lyon). De två musikerna har kombinerat sina ansträngningar genom att blanda repetitiv krautrock och traditionella afrikanska rytmer, för ett drömlikt och
hypnotiserande resultat. Mellan tuaregblues och repetitiv rock leder detta unika möte oss in i ett ingenmansland mellan Dusseldörf och Ouagadougou, och hämtar inspiration lika mycket från repetitiv minimalistisk musik som från traditionella afrikanska sjungsdanser. Humla på Hausa (ett västafrikanskt språk) behandlar Håla Duetts kompositioner enkla men konstituerande ämnen som musik som ett sammanhållande element, eller jämställdhet mellan män och kvinnor. Komponerad mellan Sverige (Göteborg) och Frankrike (Paris), EP:n ”Rana” spelades in i Gnesta öster om Stockholm under den skandinaviska turnén 2018.
Fibonacci Drone Organ (ENG/SWE)
Denna akt använder Fibonacci-serien som en del av kompositionsprocessen. Sedlarna väljs via tärningskast och myntkast. Längden på noterna väljs av Fibonacci-serien. Anteckningar läggs till vid lämplig tidpunkt. Dave Proctor är en uppskattat moduler synt musiker som har gigs över hela Europa.
Kallt Drag (SWE)
Kallt drag är Sunnemos enda rockband men i sommar är dom ett husband på många festivaler i Värmland, Dom har har lyckats hitta en egen sfär av proggpunk. Kom och dansa och var lycklig.
Lieven Martens (Be)
Den belgiske kompositören Lieven Martens Moana, tidigare känd som Dolphins Into The Future, tolkar och återskapar spanjoren Juan Alberto Arteche Guels 1990 Finis Africae-album ”Amazonia”, en balearisk klassiker. Med hjälp av analoga och digitala instrumenterings- och inspelningstekniker hänvisar Martens, inspirerad av Takemitsu, Ives, Joji Yuasa och andra, till etnomusikologi, collage, ljudkonst, elektronisk musik och modern komposition i konstruktionen av en narrativ version av originalutgåvan. Intressant , lyssna på Lievens musik och ljud via länk. Vi väntar spänt vid Viksälven i Rackstad!
Miriam Kaukosalo (SWE)
Miriam Kaukosalo har många strängar på sin lyra, musik, filmanus, pjäser och böcker. Miriam är en värmländsk performance artist som inte värjer för den värmländska traditionella myllan eller för den delen romantiken.
Uttrycket är varierande vilket man kommer att uppleva på hennes scenshow. Be where, allt kan hända!
MAG (SWE)
MAG, är ett soloprojekt där hon använder trombon, megafon, röst, hemmagjord elektronik, loopar och trummaskin på en gång för att bygga upp sin musik från grunden. Från minsta enkla element växer den till en gigantisk dystopisk lo-fi-orkester. Ibland återhållen och suggestiv, ibland kaotisk och vild. Mags musik är ett motstånd mot det perfekta och kontrollerande i samhället.
Floris Vanhoof (BE)
Floris Vanhoof kombinerar hemmagjorda musikkretsar och övergivna projektionstekniker för installationer, utökade bioföreställningar, filmer och musiksläpp. Att översätta det ena mediet till det andra för att ta reda på hur vår perception fungerar och vilka nya perspektiv som dyker upp.
Fred White (SWE)
Fred White har varit en del av den svenska technoscenen sedan tidigt 90-tal.
Som en av grundarna av 20-åringen Arvikafestivalen, producent och DJ i mer än 30 år, sticker Fred verkligen ut från resten av oss.
Med spelningar på klubbar i länder som Tyskland, England, Norge, Portugal, Brasilien och Schweiz och festivaler som Sensation White i Köpenhamn, Fusion i Berlin, Earthcore i Australien & The Vuuv Experience i Hamburg avslutar Fred White dansen in i natten på Bruset.
Hugger Mugger (SWE)
Noiseperformancegruppen Hugger-Mugger gör comeback, vilket vi är glada för. Gruppen består av konstnärerna Maria Hägglund, Catarina W. Källström och Elinor Ström. De arbetar med ljud och musik, performance och installationer. Gruppen har haft bejublade framträdanden på festivaler och gallerier där de bland annat haft konsert från en garderob, placerat ut 200 stycken pruttkuddar på en vältrafikerad gågata, sänt egna radioprogram från en egenhändigt tillverkad jätteradioapparat av wellpapp.
Christian Pallin (SWE)
Christian Pallin från nomadiska klubben Koloni i Göteborg bjuder på en särpräglad dansant internationell musik från olika tidsepoker, kontinenter och stilar. Kan vara surf från Pakistan, Latin-kraut från Venezuela, electro från Mali, psych från Japan, Hip-hop från Estland, psykadelisk Cumbia från Argentina eller varför inte Afrobeat på finska. Pallin kommer att använda skulle tallriken mellan aktern på Bruset.