Kolonin 13 jan – 24 feb
Öppning, samtal, musik, workshops lördag 13 jan kl 12 – ca 19
[krig] kommer till Kolonin för att visa och berätta om projektet ”Survival Games”, men också för att skapa både musik, survival gear och lära sig nya saker om rep och annat gott tillsammans med er!
Konstnärsduon [krig] (Karin Bäckström & Jon Perman) utforskar i projektet ”Survival Games” hur våra upplevelser och relationer till ett landskap och föreställningar om dess framtid påverkas av globala fenomen som pandemi och klimatförändringar, men också lokala upplevelser som regn, skare och calimas. Inspirerade av preppervideos på youtube som är fyllda med undergångsteorier, textila hantverk och av landskapens vibrationer har duon undersökt fyra platser – Blanca, Lumsheden, Sandviken och Moskosel.
Det är drop-in hela lördagen men det preliminära programmet är:
Kl 12.00 Kolonin öppnar. Hela dagen pågår ett ljudperformance av Jon Perman.
Kl 13.00 Guidning av [krig]. Karin Bäckström & Jon Perman
Kl 14.00 Repworkshop: Vi provar att göra egna rep med repslagarmaskin och andra verktyg, med Christina Ekelund
Kl 15.00 Rep- och överlevnadsworkshop med [krig]
Dagen avslutas med en gemensam överlevnadsmåltid. Programmet kan komma att ändras/fyllas på! Håll koll på Facebook och Instagram.
[krig] är det konstnärliga mötet mellan Karin Bäckström och Jon Perman. De namngav sig själva inspirerade av punkens traditioner och med en ide om att kriga för själens frihet, kreativitet och DIY-etik. Tillsammans släpper de skivor, skapar installationer, driver ett självorganiserat galleri/kulturhus i Sandviken och organiserar konstnärliga projekt. Deras konstnärliga praktik kretsar kring känslor, hantverk, och textil i relation till görande, samhällsordning och skapandet av nya utrymmen. Hemsida: www.krig.me
Under hela 2024 driver Kolonin projektet Habitat. Under året bjuder vi in ett antal konstnärskap som utforskar förhållandet mellan människa och natur genom möten mellan konstnärer, andra aktörer och publik i samtal, konstnärlig praktik och framtidsskapande. Projektet drivs med stöd från Kulturrådet och Region Värmland.