Burned Out /Marcus Wallström

14 Augusti – 21 augusti 2021

Sommaren 2020 vid min mors torp i Hälsingland grävde jag upp rötter. Under arbetet kändes det som att jag exponerade mina egna rötter och i huvudet avlöste tankarna och frågorna varandra. Rötterna har sedan omformats, förflyttats, installerats och tecknats i omgångar.

Vi bjuder in till fönstervernissage på lördag den 14 augusti kl 14.00, det blir smörgåstårta, kaffe och konstnärssamtal. 

Marcus är för tillfället på ett residence på fd skogforsk i Brunsberg. Där pågår en utställning som du också är bjuden till , Öppet Lörd-Sönd kl 13-18. Kom och se hans brännheta konst i vårt fönstergalleri, sen till Brunsberg.

I diptyken Exposing, thinking and reshaping har jag använt ”mina rötter” som förlagor tillsammans med platser som visar såväl mina ”rötter” som andras. Hur förhåller vi oss till rötter av olika slag? Hur påverkar och påverkas vi av dem? Jag tänker på den makt vi besitter och hur den implementeras.” Burned out är gjord med brända rötter från ett av 2018 års brandområden i Ljusdals kommun. Vi bränner ut oss själva och nyttjar vår omgivning som vi behagar för att maximera vinst och bekvämlighet. Samtidigt ser vi att bränderna i vårt land såväl som i världen är svårkontrollerade och blir allt allvarligare. Vad beror det på och vad kan vi göra åt det?