Författarsamtal

permaja2
I utnämningen av Årets Värmlandsförfattare lyder motiveringen:
 
”Årets Värmlandsförfattare tilldelas illustratören och författaren Per Gustavsson för hans rika bokproduktion som älskas av både barn och vuxna. Han bidrar till att ge barn friheten att vara som de är, genom att motverka stereotypa könsroller. Med humor, medkänsla och klokhet delar han med sig av en rik bildvärld som barn och vuxna lätt kan ta till sig.”
 
I utnämningen av Årets litteraturstipendiat lyder motiveringen:
 
”Region Värmlands litteraturstipendium tilldelas Maja Hjertzell för Vad gör man inte – en ungdomsroman som verkligen griper och berör. Stilistiskt skickligt, trovärdigt, träffande och dessutom spännande till sista sidan. 
Kolonin vill även hylla den andre stipendiaten Magnus Hynell som inte medverkar denna eftermiddag på Kolonin.
”Region Värmlands litteraturstipendium tilldelas Magnus Hynell för boken Jägarstenåldern – ett unikt verk om Värmlands äldsta historia, av imponerande omfång och illustrerat av författaren själv. ”
HURRA,HURRA, HURRA,HURRA.
 
Presentation av författararna 
 
Maja Hjertzell är född 1971 och uppvuxen i Eskilstuna. Idag bor hon i Arvika och arbetar som gymnasiebibliotekarie. Hon debuterade som författare 2001 med barnboken Ett lingon i en hiss och har efter det skrivit ytterligare fem kritikerhyllade böcker för både barn och unga.
 
 
Per Gustavsson född 1962 och inledde min bana som bildmakare då jag i 15-årsåldern försökte imponera på en tjej vars bror var konstnär. Det gick så där med imponerandet. Men kärleken till bilden varade. Den första konstskolan jag gick på låg i Göteborg och hette Gustavus Primus Målarskola. Jag blev kvar i många år i Göteborg och min slutliga utbildning fick jag på HDK (Högskolan för Design och Konsthantverk vid Göteborgs universitet). Men på den tiden hette skolan Konstindustriskolan. 
 
Läs mer på hemsidan www.pergustavsson.se