Vernissage och workshop med Hanna Sjöstrand

6 maj – 24 juni 2023

Vernissage 6 maj


13.30 Måleri som tänkande – ett samtal mellan Hanna Sjöstrand och Hertha Hanson
14.30 Måla ett träd – Hanna Sjöstrand leder en workshop, vi målar enligt instruktioner
16.30 Bubbel ¬¬– vi avslutar med bubbel

Hanna Sjöstrand är född i Karlskoga, utbildad på Konsthögskolan i Malmö och sedan ett flertal år boende i Oslo. Sjöstrand arbetar med ett konceptuellt måleri där måleriet används som ett redskap för att tänka kring frågor om vem människan är, varifrån tittar hon, hur utövar hon våld (eller kultur) och vem är hon i relation till naturen?Sjöstrand har ställt ut runt om i Norden, bland annat på Black Box Teater och Kunstnerernas Hus i Oslo och Kohta i Helsingfors. I Sverige har hennes verk visats bland annat på Ystad Konstmuseum, Galleri Elastic i Stockholm, Galleri Thomas Wallner i Simris och Ljungbergmuseet i Ljungby. Hanna Sjöstrand finns representerade i privata och offentliga samlingar t ex på Malmö konstmuseum, Aguélimuseet och på Rackstadmuseet i Arvika.

På Kolonin i Arvika kommer Sjöstrand att visa verket Axis combined, the Grove ( 1 – 6 ) vilket är en fördjupning av ett arbete som visades på Konstfrämjandet Värmland i Karlstad tidigare i vår.

”Jag har haft som mål att träda in i trädens universum, snarare än att beskriva dem. Det har lett fram till en rituell ingång i den måleriska handlingen. Jag bygger masker av den bark som träden släpper ifrån sig då de växer, masken initierar målerisk handling/rörelse. Efter processen ges masken tillbaka till jorden runt träden så att barken kan återgå till jord och återvända till trädets kropp.”

Varmt välkomna på vernissage den 6 maj och att under våren strosa förbi vårt fönstergalleri!

Utställningen görs med stöd av Kulturrådet och Region Värmland.