Vad Vi Vet // Basel lll

FREDAG 12 MAJ 2023 KL. 18:00

Gruppen Vad Vi Vet släpper sitt efterlängtade debutalbum Ledmotiv 28 april! Och kolonin strålar i vårsolen glans. Med inspiration från grupper som The Stoner och Paavo spelar gruppen orädd, lekfull skandinavisk jazz. Musiken, med dess underfundiga svenska texter som handlar om alltifrån infekterade nagelband till storföretag, har liknats vid ett rivigare Bo Kaspers Orkester och redan fått fint mottagande av publik. Bandet har sedan det bildades i Trondheim 2018 spelat runtom i Skandinavien, och bl.a deltagit i Nordisk Showcase på Oslo jazzfestival och gjort sig kända för att vara en otroligt ösig live-akt.
Individerna bildar tillsammans en omisskännlig enhet på scenen som står för lyhördhet, glädje och explosivitet. Bandmedlemmarna, som kommer från Sundsvall i norr till Malmö i söder, möter musiken med en öppenhet som ger plats för både spontana infall och spännande arrangemang. Lyssnaren hålls på spänn och lämnas med en undran om vad dom vet, som inte vi vet.

Ingrid Malmén – Sång
Christian Cuadra – Saxofoner
Alexander Dellerhagen – Saxofoner och basklarinett Alice Hernqvist – Piano
Boel Mogensen – Kontrabas
Anton Jonsson – Trummor


Instagram: vadvivetband
Facebook: www.facebook.com/vadvivetband Spotify: https://open.spotify.com/artist/ 7EpkrYPQEoslSxBUwXuh9M? si=OoW3HRT8Ru2nEdGsH4PNeQ

Som extra grädde på moset presenterar vi även Basel lll. Så boka en biljett.

Basel III möttes på Ingesunds musikhögskola 2020 och har spelat flitigt sedan dess. Bandet utforskar traditionell standard-jazz som moderna kompositioner av bandmedlemmarna. Musiken har improvisation som fokus och dessa tre unga unika röster inom jazzen tänjer gränserna och utmanar varandras kapacitet med en lekfullhet och med glimten i ögat. Efter att ha spelat några år tillsammans har bandet skapat ett unikt samspel som inte är sig likt något annat. Kom och njut av svänget! Det kanske till och med kommer en speciell gäst och tutar lite…. 

Kentaro Ragert – Trummor 
Tim Forslund – Gitarr 
Gabriel Foschi – Kontrabas 
Hedersgäst: Jonathan Sandqvist – FagottBiljett


100 kr
50 kr/ medlem
Vi öppnar dörr kl 18.00