Detta är ett rum.

Pia König – Detta är ett rum.
20 jan – 9 mars 2018
Vernissage lördag 20 januari kl 12-16

Jag har börjat arbeta med linoleumsnitt.
Dels är det ett lätt material att skära i, dels är det ett material som jag förknippar med hemmet. Linoleummattan i köket.
Jag kommer att ställa ut i fönstergalleriet vilket ju är ett rum, ett rum där en vägg är av glas och därför ger bättre insyn i detta rummet än i de flesta andra rum.

Min utställning kommer att handla om mina tankar angående:
A4, kopiator, linoleumsnitt, tapet och väggtidning.

 

Liten handbok:
A4: Ett papper i formatet A4 ingår i A-serien och har skapats genom att grundstorleken (A0) har tudelats fyra gånger
Kopieringsapparat: En kopiator (även kallad kopieringsmaskin eller kopieringsapparat) är en kontorsmaskin som framställer papperskopior av dokument och andra visuella bilder. Kopiering är konsten att duplicera något så att det så exakt som möjligt liknar originalet.
Linoleumsnitt: Linoleumsnitt är en grafisk teknik av typen högtryck.
Tekniken går ut på att man skär ut det som ska vara vitt ur en linoleumplatta som man sedan färgar in med en gummivals och trycker. Linoleumsnitt är en av de enklaste och billigaste tryckteknikerna.

Tapet: Tapet är en dekorativ väggbeklädnad av papperplasttextilierträ eller läder.

Allt papper gjordes i ark fram till början av 1800-talet. Mönster på tapeterna gjordes med en tryckstock av trä. Mönstret skars ut i stocken. En stock fick göras för varje färg. Efter 1830 började papper tillverkas på rulle, och man övergick till att valstrycka tapeter.
Väggtidning: anslag med nyheter, debattinlägg mm.

 

piakonig.wordpress.com

Medarr
Konstfrämjandet Värmland