Emmeluths Amoeba

9 februari 2023 kl 18.00 Kolonin, Kyrkogtan 42 Arvika

Emmeluth’s Amoeba är en banbrytande dansk/norsk kvartett bestående av fyra av de mest spännande musikerna på den skandinaviska scenen just nu.
Kvartetten arbetar genom att kombinera komponerat material med fri improvisation. Musiken känns som en organisk livsform med sitt eget medvetande, som rör sig och andas, ändrar form och färg efter behag och assimilerar sig till allt från hård kärnfrijazz till traditionella jazzballader, och kombinerar det hela med sitt eget unika DNA. Energiska urladdningar i musiken sveper bort lyssnaren och lämnar ingen oberörd.

Gruppen består av medlemmar från bland annat danska supergruppen Efterklang, Megalodon Collective, Hedvig Mollestads Ekhidna, Skarbø Skulekorps och Trondheim Jazz Orchestra.

”Står ut från mängden – 5 1/2 av 6 stjärnor” – Klassekampen, Chris Monsen

”När Signe Emmeluth blåser i horn lyssnar du…det är riktigt intensivt svängande weltschmerz i en av årets fräschaste låtar <>” – DN, Audun Vinger

”Saxofonisten och kompositören Signe Emmeluth är en av de mest intressanta unga talangerna inom skandinavisk jazz idag.” – Jazznyheter, Olav Opsvik.

”Under dagarna som följde var upplevelsen med mig i allt – jag vill bara komma tillbaka in i det rummet så snart som möjligt.” – Torkjell Hovland, Ballad

Signe Emmeluth – altsax/komposition
Karl Bjorå – gitarr
Ole Mofjell – trummor
Christian Balvig – piano

länkar:
Livevideo från Area Sismica, Forli:
https://www.youtube.com/watch?v=kIYtLEXK7Zs&ab_channel=brutalsounds
Livevideo från Kongsberg:
https://www.youtube.com/watch?v=MpRL2yoigSQ&ab_channel=brutalsounds

Entre på dörr
150 kr
100 kr medlem/student

Dörrar öppnas kl 18.00
Spelstart kl 19.00
Beräknat slut runt 21.00

Mat och dryck, servas till självkostnadspris.

Välkommen