Martin Eltermann

Det finns en himmel

24 April 2021- 26 Maj 2021

Mitt namn är Martin. Jag flyttade till Grums kommun för en och en halv månad sedan. Där bor vi nu. Ute i skogen, bland kvittrande fåglar, susande träd och en himmel. Barbro Lindgren skriver i en dikt att det finns en himmel, för den som vill.

Jag lyssnar på sånger, när jag sitter i mitt rum i huset där vi bor. Sångarna sjunger om en himmel, att den finns, och att dit ska vi en dag när allt detta är över. Jag vet inte vad det betyder eller varför vi ska dit, men sångerna är mina vänner. Och jag lyssnar på dem medan jag gör, och om jag var ledsen innan tror jag inte att jag är det när jag sitter där. Och när jag reser mig upp från stolen där jag sitter, för att gå nerför trappan och dricka kaffe, tänker jag attdet finns nog en himmel. Och att det är bra.

o Dikten av Barbro Lindgren heter Juldan 1974 och finns att läsa i diktsamlingen Rapporter från marken.

o Motivet som är denna utställning är hämtat från omslaget till Postcards with mountains volume two. Det är en publikation där konstnärer väljer ett vykort ut min samling av vykort med bergsmotiv. Därefter har de gjort ett verk utifrån det valda vykortet. Vykortssamlingen och

information finns på hemsidan: bergsmotiv.tumblr.com