Emmeluths Amoeba

9 februari 2023 kl 18.00 , Kolonin Kyrkogatan 42 Arvika


Kvartetten arbetar genom att kombinera komponerat material med fri improvisation. Musiken känns som en organisk livsform med sitt eget medvetande, som rör sig och andas, ändrar form och färg efter behag och assimilerar sig till allt från hård kärnfrijazz till traditionella jazzballader, och kombinerar det hela med sitt eget unika DNA. Energiska urladdningar i musiken sveper bort lyssnaren och lämnar ingen oberörd.

Entre på dörr
150 kr
100 kr medlem/studentDörrar öppnas kl 18.00
Spelstart kl 19.00
Beräknat slut runt 21.00

Läs mer >>

ORD

Svea Biografen fredag den 16 december kl 19.00

 

Varmt välkommen på en konsert som förbereder dig med värme och ord inför julens stämningsläge där kvällen bjuder på glögglukt och stearinljus i hallen där inga tomteluvor hänger ännu bara en värme av sinnlighet.

En mycket uppskattad Tysklandsturné genomfördes 2019 med texter på svenska, tyska och engelska.Albumrelease på Världspoesi-dagen 21 mars 2022 – Hemligheter på vägen (Havtorn Records). Några röster om Hemligheter på vägen: ”Flera har tidigare tonsatt Tranströmers texter och det här är en av dessa som man kommer att återvända till många gånger.”/Roger Bergner, Jazz/Orkesterjournalen ”…the sparse, hypnotic arrangements of Johansson, highlight the mesmerizing, poetic images and the evocative musical allusions of Tranströmer…”   /Eyal Hareuveni, Salt Peanuts
”…it seems inevitable that many listeners will be led to undertake a deeper dive into Tranströmer’s work, given the exquisite treatment offered by Johansson on this splendid album.”/Troy Dostert, All About Jazz

“Inom mig bär jag mina tidigare ansikten,som ett träd har sina årsringar.Det är summan av dem som är jag.Spegeln ser bara mitt senaste ansikte,jag känner av alla mina tidigare.”/Tomas Tranströmer  Karin Johansson kan också höras i Quagmire med Nina de Heney och Henrik Wartel, duon med Lisen Rylander Löve, duon med Finn Loxbo, Jonny Wartel 4 och många andra samarbeten. Pressrelease album: Hemligheter på vägen.

Köp biljett på Tickster:

https://secure.tickster.com/cgtj72g0dyzmzgc

Läs mer>>

Improviserad elektronisk konsert

LÖRDAG 4 JUNI 2022 KL. 19:00

Välkomna till en improviserad elektronisk konsert där konstnären Simon Torssell Lerin, från duon Lerin/Hystad, tillsammans med deltagare kommer att experimentera med ljud och teknik. Deltagare är välkomna att ta med egna instrument. Inga förkunskaper krävs. Duon Lerin/Hystad består av Simon Torssell Lerin och Bettina Hvidevold Hystad. De har sedan 2010 arbetat tillsammans i ett gränsland mellan bildkonst och experimentell musik. Genom olika projekt utforskar de interferenser mellan ljud, musik, video och teckning.

Konserten är en del av Kolonins regionala utvecklingsprojekt Nybygge med stöd av Kulturrådet och Region Värmland

Ung och nyfiken på konst?

Konsthelg för ungdomar på Kolonin 9-10 april 2022

Välkommen till en helg på kulturföreningen Kolonin, där konstnärerna Matilda Nordenström och Jonas Gazell introducerar dig till samtidskonsten och inspirerar till vidare skapande. Under två dagar får du: 

  • Workshops i olika tekniker som teckning, måleri, text, fotografi, rörlig bild och skulptur
  • Skapa på egen hand med handledning av professionella konstnärer
  • Hitta ditt eget uttryck och utbyta tankar, idéer och erfarenheter med andra konstintresserade ungdomar

Jonas Gazell jobbar med bland annat video-skulptur, ljud och graffiti. 

Matilda Nordenström jobbar med skulptur, pyrografi och text. 

Helgworkshopen är öppen för dig som bor i Värmland och är 16-25 år. Helgen är kostnadsfri och fika och lunch finns på plats. Du behöver inte ha några förkunskaper, bara vara intresserad av konst och skapande. 
Anmälan senast 1 april till koloninarvika@gmail.com

Workshopen är en del av projekt Nybygge, med finansiering från Kulturrådet och Region Värmland.

ÖPPNA KVÄLLAR

Vecka 43 håller Kolonin öppet onsdag kväll, samt eftermiddag och kväll torsdag och fredag. Ungdomar, vuxna, barn och hundar är välkomna att droppa in!

Vi har öppet ons 27/10 kl 18-20, tors 28/10 kl 13-20 och fre 29/10 kl 13-20.

På lördag 30 okt invigs Arvika ljus!, se separat event. Kom och häng med oss! Alla tre dagarna kan ni: 
– Fika 
– Gör egna pins
– Brodera
– Ät soppa 
– Sitt i guldsoffan
– Träffa Arvika ljus!-konstnärerna 
– Kom med idéer kring Kolonins verksamhet

Tors 28/10 kl 18: Intressekoll för en studiecirkel kring hållbart boende. Är du nyfiken på kollektiva hållbara sätt att leva i Arvika? Vi bjuder in till samtal för att se vad vi kan göra tillsammans.

Fre 29/10 kl 19: Mörkerpoesi: Ta med din favoritdikt (av dig själv eller någon annan) om mörker eller ljus, vi läser poesi i mörkret