Improviserad elektronisk konsert

LÖRDAG 4 JUNI 2022 KL. 19:00

Välkomna till en improviserad elektronisk konsert där konstnären Simon Torssell Lerin, från duon Lerin/Hystad, tillsammans med deltagare kommer att experimentera med ljud och teknik. Deltagare är välkomna att ta med egna instrument. Inga förkunskaper krävs. Duon Lerin/Hystad består av Simon Torssell Lerin och Bettina Hvidevold Hystad. De har sedan 2010 arbetat tillsammans i ett gränsland mellan bildkonst och experimentell musik. Genom olika projekt utforskar de interferenser mellan ljud, musik, video och teckning.

Konserten är en del av Kolonins regionala utvecklingsprojekt Nybygge med stöd av Kulturrådet och Region Värmland

Ung och nyfiken på konst?

Konsthelg för ungdomar på Kolonin 9-10 april 2022

Välkommen till en helg på kulturföreningen Kolonin, där konstnärerna Matilda Nordenström och Jonas Gazell introducerar dig till samtidskonsten och inspirerar till vidare skapande. Under två dagar får du: 

  • Workshops i olika tekniker som teckning, måleri, text, fotografi, rörlig bild och skulptur
  • Skapa på egen hand med handledning av professionella konstnärer
  • Hitta ditt eget uttryck och utbyta tankar, idéer och erfarenheter med andra konstintresserade ungdomar

Jonas Gazell jobbar med bland annat video-skulptur, ljud och graffiti. 

Matilda Nordenström jobbar med skulptur, pyrografi och text. 

Helgworkshopen är öppen för dig som bor i Värmland och är 16-25 år. Helgen är kostnadsfri och fika och lunch finns på plats. Du behöver inte ha några förkunskaper, bara vara intresserad av konst och skapande. 
Anmälan senast 1 april till koloninarvika@gmail.com

Workshopen är en del av projekt Nybygge, med finansiering från Kulturrådet och Region Värmland.

ÖPPNA KVÄLLAR

Vecka 43 håller Kolonin öppet onsdag kväll, samt eftermiddag och kväll torsdag och fredag. Ungdomar, vuxna, barn och hundar är välkomna att droppa in!

Vi har öppet ons 27/10 kl 18-20, tors 28/10 kl 13-20 och fre 29/10 kl 13-20.

På lördag 30 okt invigs Arvika ljus!, se separat event. Kom och häng med oss! Alla tre dagarna kan ni: 
– Fika 
– Gör egna pins
– Brodera
– Ät soppa 
– Sitt i guldsoffan
– Träffa Arvika ljus!-konstnärerna 
– Kom med idéer kring Kolonins verksamhet

Tors 28/10 kl 18: Intressekoll för en studiecirkel kring hållbart boende. Är du nyfiken på kollektiva hållbara sätt att leva i Arvika? Vi bjuder in till samtal för att se vad vi kan göra tillsammans.

Fre 29/10 kl 19: Mörkerpoesi: Ta med din favoritdikt (av dig själv eller någon annan) om mörker eller ljus, vi läser poesi i mörkret

Mörkret – en ljusvandring i Arvika

Arvika Ljus! 2021 Årets Ljusfest. 30 oktober – 5 december 2021

Den andra upplagan av konstfestivalen som lyser upp Arvika stad för att möta vintern och mörkret tillsammans.

Arvika Ljus! är ett projekt där samtidskonsten vill närmar sig lokalsamhället så att konsten blir för alla. i denna anda visar Arvika Ljus! konstverk som skärper medvetenheten om förhållandena i världen men ändå lämnar oss med en känsla av hopp.

Deltagarna består av svenska och internationella konstnärer som arbetar platsspecifikt med ljusinstallationer för Arvika Ljus!. För att förankra evenemanget i staden och skapa delaktighet, samverkar festivalen med fastighetsägare, företag och andra aktörer, som bidrar med platser och resurser för att visa konsten.

För mer information: www.arvikaljus.se

Läs mer >>http://koloninarvika.se/?page_id=2778

LIVEKONSERT

Amélie/Eslam/Pierre

15 september kl 18.00

Join us for magical evening of compositions, improvisation and movement by exceptionally universal sounds brought you by Amélie Legrand on ghechak, Pierre Glorieux on bassoon and Eslam El Shaary on rabab and shorangiz.The three musicians are reunited in Arvika this September 2021 for compositions and research residencyFölj med oss på en magisk kväll med kompositioner, improvisation och rörelse av exceptionellt universella ljud som fördes av Amélie Legrand på ghechak, Pierre Glorieux på fagott och Eslam El Shaary på rabab och shorangiz.De tre musikerna återförenas i Arvika i september 2021 för kompositioner och forskningsresidensVälkommenHåll ut, håll avstånd.
Först till kvarn, spel på hatt

Välkommen