ÅSA NORMAN – VÅR SOL I & II

12 Mars finissage kl 14.00, Välkommen

Välkomna till ett konstsamtal mellan Åsa Norman och Liv Midbøe. 
Då restriktionerna förhindrade att vi möttes på vernissaget vill vi nu uppmärksamma Åsas fantastiska utställning och hennes konstnärsskap genom att låta henne möta Liv i ett samtal på Kolonin. Såklart blir det nåt trevligt att äta och dricka och vi ser fram emot att kunna mötas tillsammans med er alla!

Åsa Norman https://www.asanorman.com/ är textilkonstnär nyinflyttad i Arvika, utbildad vid HDK Valand Steneby och Konstfack. I flera projekt undersöker hon historiska rum eller skeenden genom arkivarbete, intervjuer och gestaltande arbete. Genomgående är hur hon följer textila materials rörelse genom olika tider och platser på jakt efter subversiva krafter. Under de senaste sex åren har Norman ofta samarbetat med konsthantverkaren och konstnärliga forskaren Frida Hållander.Liv Liv Midbøe
https://livmidboe.com/
är konstnär bor i Arvika, utbildad på Konsthögskolan Bergen. Liv arbetar med teckning, installation, keramik och textil. 

På Kolonin visar Åsa de två textila applikationsverken Vår sol I+II. Soluppgångar och solnedgångar är klassiska motiv i landskapsmåleri, på Kolonin erbjuds betraktaren två horisonter samtidigt. Horisonten är en öppning till en annan värld samtidigt som den markerar att tiden kommer och går och solarna har överlevt oss många gånger om. Verken har tidigare visats på Art lab Gnesta, Storbrunn i Östhammar och Gatenhielmska huset i Göteborg. Den stora ridån tillverkades under en residensperiod på Art lab Gnesta 2019.

Läs mer>>